Monday, May 3, 2010

Roti Benggali....

.

Tahu tak roti benggali?? I panggil roti ni roti benggali... sebab kat Penang Benggali yang jual roti ni... ada yang panggil roti paun...

This morning, masuk kerja. one of my colleague, Mar, surprise me by giving me sebuku kecil roti benggali ni... oh... thank you sooooo much ... she just came back from Penang and brought a few of this roti benggali. OK next time if she balik Penang again, I would kirim lagi, maybe beberapa buku and of course la kirim duit sekali.. tak kan kirim air liur je kan??!!

Roti benggali ni kalau cicah dengan kuah kari memang sedap... nak nak lagi kari yang dah overnight... terliur I kat depan PC ni ... tak pe after this I will kecek another colleague nak mintak kopi kampung dia and boleh cicah roti benggali ni dengan black kopi kampung...

Kalau kat rumah, potong roti and then sapu dengan garlic butter and bakar atas pan.... memang sedap... cubalah...kalau tak sapu dengan butter and kaya je.. pun sodap...

Ok lah I nak gi breakfast... have a nice day ahead everyone..




3 comments:

  1. sedap sedap..and i pun suka sapu ngan garlic butter n bakar..kengkadang jadikan mcm crouton tu n taruk skali ngan salad...haisssh sedapnya

    ReplyDelete
  2. hehe...terliuq...lama dah tak balik penang pekena roti benggali.makan ngan kaya dia...lagi best. nallarekek!!

    ReplyDelete
  3. dulu kat kampung kitaorang panggil 'roti bai',

    salamm,

    ReplyDelete

**Thank you and have a nice day ahead**